Politika piškotkov

Skladno s spremenjenim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) vas seznanjamo o piškotkih, ki jih uporablja spletno mesto CWS-boco d.o.o.

Kaj so piškotki

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

 

images-cookies.jpg

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev in analizirati promet na spletni strani. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek, tako ne vsebuje osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas identificirale.

Katere piškotke uporablja CWS-boco d.o.o.

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje pri brskanju po spletnem mestu. Vsi piškotki imajo opredeljeno "življenjsko dobo", ki določa čas njihovega obstoja v vašem brskalniku na napravi (računalnik, telefon, tablica), ki jo uporabljate za brskanje po spletnem mestu.

Na vašo napravo se ob obisku spletnega mesta CWS-boco d.o.o. naložijo naslednji piškotki:

  • Piškotki za analizo prometa na spletnem mestu: s temi piškotki merimo število obiskov na posamezno podstran oziroma katere vsebine so najbolj brane in iskane s strani obiskovalcev, iz katerih iskalnikov in s katerimi ključnimi besedami so uporabniki prišli na naše spletno mesto. Piškotek nima dostopa do vaših osebnih podatkov, ampak samo beleži statistiko ogleda vsebin na spletnem mestu (katere vsebine, frekvenca ogleda vsebin,..).
  • Piškotki za predvajanje video predstavitev: na nekaterih podstraneh imamo nekatere storitve ali oglase prikazane v obliki video predstavitev, kot recimo "video predstavitev delovanja spletne banke". Piškotek, ki se naloži na vašo napravo, omogoča predvajanje predstavitvenega posnetka.

V spodnjih preglednici so predstavljene osnovne informacije piškotkov CWS-boco d.o.o.:

Izvor, ime, namen piškotka

Google,  _umta; _umtb; _umtc; _umtv; _umtz , pregled statistike ogledov spletnega mesta

Google,  PREF; VISITOR_INFO1_LIVE; YSC; use_hitbox,  za predvajanje Youtube video predstavitev 

Trajanje

od zaprtja brskalnika pa do 2 let

od zaprtja brskalnika pa do 8 mesecev

Upravljanje vaše politike zasebnosti z uporabo piškotkov v vašem spletnem brskalniku

Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila za to se nahajajo v oknu "Pomoč" v brskalniku, ki ga uporabljate. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Kje lahko dobite dodatne informacije o piškotkih

Vse informacije o namenu in delovanju piškotkov lahko dobite na svetovnem spletu.
Če pa potrebujete dodatne informacije o piškotkih CWS-boco d.o.o., nam lahko pošljete vprašanje preko e-pošte: info@cws-boco.si.