Skupaj smo močnejši. CWS-boco in Initial ustanavljata skupno podjetje

Duisburg, 30. Junij 2017. Danes obeležujemo uradno združitev podjetji CWS-boco in  Initial. Obe podjetji spadata med vodilne ponudnike storitev na področjih delovnih oblačil, sanitarne opreme in rešitev za čiste sobe. Cilj skupnega podjetja je postati tržni vodja na teh področjih po vsej Evropi.   

Evropska komisija je podala dovoljenje za skupno podjetje med CWS-boco in Initialom na evropskih trgih. Z združitvijo bo nastalo podjetje, ki posluje v 16 evropskih državah z okoli 10.800 zaposlenimi in ki ustvari približno 1,1 milijarde prihodkov. CWS-boco k skupnemu podjetju prispeva vsa podjetja v 16 evropskih državah ter Initial v 10 srednjeevropskih. Skupno podjetje posluje v sledečih državah: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Nemčija, Madžarska, Irska, Luksemburg, Nizozemska, Poljska, Romunija, Švedska, Švica, Slovaška in Slovenija. Do nadaljnjega bodo podjetji nadaljevali z normalnim poslovanjem v okviru svoje organizacije.

Novi CEO

Obe podjetji se bodo združili pod skupnim okriljem Skupine CWS-boco, ki jo bo vodil CEO Thomas Schmidt. Ta bo prevzel vodstveno vlogo od g. Maxa Teichnerja, ki je najavil svojo odločitev o odhodu iz podjetja po začetku formiranja skupnega podjetja. Thomas Schmidt je član izvršnega odbora deležnika Haniel. V prihodnosti bo tudi vodil skupno podjetje.

Vodilni pri inovacijah in prednosti za kupce

Zadani skupni cilji bodo: bližina kupcu, natančnejše naslavljanje različnih zahtev kupcev in pospeševanje inovacij. Zaradi združitve bo imelo skupno podjetje v prihodnosti še bolj konsolidirano servisno mrežo pralnic ter voznikov serviserjev, in bo lahko tako oskrbovalo kupce z večjo fleksibilnostjo in hitrostjo. » Presrečni smo, da lahko začnemo z grajenjem skupnega podjetja. Eno je zagotovo: naši kupci bodo sedaj deležni več prednosti zaradi povezanega znanja ter izkušenj obeh podjetji«, je razložil Thomas Schmidt, CEO Skupine CWS-boco.

Zaradi združitve, bo lahko skupno podjetje v prihodnosti povečalo moč inovativnosti. Na primer bomo skupaj nadaljnje razvijali sisteme brezžične tehnologije,  ki je že v uporabi v podajalnikih za sanitarije. Ta sistem obvesti čistilno osebje o stanju napolnjenosti podajalnikov, poda informacije o porabi ter tako izboljša učinkovitost delovnih procesov. Podjetje v svojih pralnicah prav tako uporablja moderno tehnologijo UHF, zaradi katere so procesi bolj transparentni in kakovost storitve za kupce boljša.

Oblikovanje skupnega podjetja je bilo najavljeno s strani CWS-bocovega deležnika Haniela ter Rentokil Initiala v decembru 2016. Po odobritvi s strani protimonopolnih oblasti EU bo tako Haniel lastnik 82% skupnega podjetja ter Rentokil Initial 18%-lastnik. Sedež skupnega podjetja bo v Duisburgu v Nemčiji.

Kontakta za medije:

CWS-boco

Talar Arzuyan-Kadoglou

Korporativne komunikacije in odgovornost

CWS-boco International GmbH

Dreieich Plaza 1B

63303 Dreieich Germany

Tel.: +49 (0)6103/309-1030

Faks: +49 (0)6103/309-1729

E-mail: presse@cws-boco.com

www.cws-boco.de

Initial

Astrid Wozniak

Vodja komunikacij

Robert-Perthel-Str. 81

50739 Cologne Germany

Tel.: +49 (0)221-79103-132

Faks: +49 (0)221-79103-103

E-mail: astrid.wozniak@rentokil-initial.com

www.initialservice.de